Draadafdichtband (PTFE-tape), type & gebruik

T- sealband

Draadafdichtband (ook bekend als PTFE-tape of loodgietertape) is een polytetrafluorethyleen (PTFE) -film voor gebruik bij het afdichten van pijpdraden. De tape wordt op maat gesneden en op een spoel gewikkeld, waardoor het gemakkelijk is om rond de draad te winden. Het is ook bekend onder de generieke handelsnaam Teflon-tape; De afdichtingstape van de schroefdraad smeert waardoor de schroefdraad dieper in de schroefdraad kan worden geplaatst, en het voorkomt dat de schroefdraad vastloopt als deze wordt losgeschroefd. De tape werkt ook als een vervormbaar vul- en draadsmeermiddel, waardoor de verbinding wordt verzegeld zonder uit te harden of moeilijker te worden vastgedraaid, en in plaats daarvan wordt het vaster gemaakt. Gewoonlijk wordt de tape driemaal rond een pijpdraad gewikkeld voordat deze wordt vastgeschroefd op zijn plaats. Het wordt vaak commercieel gebruikt in toepassingen zoals waterinstallaties onder druk, centrale verwarmingssystemen en apparatuur voor luchtcompressie.

 

 

Soorten

Er zijn twee Amerikaanse normen voor het bepalen van de kwaliteit van elke PTFE-tape. MIL-T-27730A (een verouderde militaire specificatie die nog steeds veel wordt gebruikt in de industrie in de VS) vereist een minimale dikte van 3,5 mils en een minimale PTFE-zuiverheid van 99%. De tweede standaard, AA-58092, is een commerciële kwaliteit die de dikte-eis van MIL-T-27730A handhaaft en een minimale dichtheid van 1,2 g / cm3 toevoegt. Relevante normen kunnen variëren tussen industrieën; tape voor gasfittingen (volgens de Britse gasvoorschriften) moet dikker zijn dan die voor water. Hoewel PTFE zelf geschikt is voor gebruik met zuurstof onder hoge druk, moet de kwaliteit van de tape ook bekend zijn als vrij van vet.

  Draadafdichtingstape die wordt gebruikt in sanitaire toepassingen is meestal wit, maar het is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Wit - gebruikt op NPT-draden tot 3/8 inch

Geel - gebruikt op NPT-draden 1/2 inch tot 2 inch, vaak aangeduid met "gastape"

Roze - gebruikt op NPT-draden 1/2 inch tot 2 inch, veilig voor propaan en andere koolwaterstofbrandstoffen

Groen - olievrij PTFE gebruikt op zuurstofleidingen en enkele specifieke medische gassen

Grijs - bevat nikkel, anti-inbeslagneming, anti-vreet en anti-corrosie, gebruikt voor roestvrij buizen

Koper - bevat koperkorrels en is gecertificeerd als draadsmeermiddel maar geen sealer

In Europa specificeert de BSI-norm BS-7786: 2006 verschillende kwaliteiten en kwaliteitsnormen voor PTFE-draadafdichtingsband.

 

Toepassingen

Tape wordt meestal om pijldraden gewonden om een goede afdichting te verzekeren en om lekken te voorkomen

Draadtape is geschikt voor gebruik op conische schroefdraden, waarbij de afdichtkracht een wigactie is. Parallelle draden kunnen niet effectief afdichten met of zonder tape, omdat ze bedoeld zijn om te worden afgedicht door een pakking.

De afdichtingstape van de draad wordt bijna volledig met de hand aangebracht, hoewel er ten minste één machine beschikbaar is voor de productie van fittingen van fittingen.

PTFE-tape wordt ook vaak gebruikt bij het rekken van lichaamspiercings, via een proces dat we taping noemen, omdat het inert en veilig is voor dit gebruik. De drager wikkelt lagen van de tape rond een plug, waardoor de grootte langzaam toeneemt en de grootte (meter) langzaam toeneemt   het doordringen.

 

We leveren hoogwaardig PTFE fijn poeder voor tapes, voornamelijk de PTFE DF-201 voor PTFE-tape met lage dichtheid en DF-203 voor PTFE-tape met hoge dichtheid.

http://www.bainaisichem.com/ptfe-fine-powder-df-201

http://www.bainaisichem.com/ptfe-fine-powder