Het tijdperk van 5G: de ontwikkeling van nieuwe materialen voor fluoride-chemicaliën


In het 5G-tijdperk zal grafeen op commercieel gebied schitteren. Fluoride nieuwe materialen, die ook belangrijke takken van nieuwe materialen zijn, zullen in dit nieuwe tijdperk ook nieuwe vitaliteit en ontwikkelingspotentieel vertonen. Sinds het begin van de nieuwe eeuw hebben landen over de hele wereld de ontwikkeling van hightech fluorhoudende nieuwe producten en nieuwe materialen als de meest indrukwekkende hoogten van de industrie aangemerkt. Met de opkomst van de strategische opkomende industrieën van het land, begint ons land ook groot belang te hechten aan de ontwikkeling van hoogwaardige fluorhoudende nieuwe materialen met uitstekende prestaties. Gefluoreerde nieuwe materialen zijn een van de belangrijkste nieuwe chemische materialen geworden die door de staat zijn ontwikkeld. De meest gebruikte in 5G is polytetrafluorethyleen (PTFE).

Fluoride application in 5G

Uitstekende fluoride-resistente materialen met uitstekende hoge temperatuurbestendigheid, sterke chemische weerstand, duurzaamheid, weersbestendigheid, oplosmiddelbestendigheid, weerstand tegen verschillende zuren en logen, lage ontvlambaarheid, lage wrijving, lage capaciteit, laag oppervlak Capabel (noch lipofiel noch hydrofiel), laag vochtabsorptie, super oxidatieweerstand, sterke hechting, enz., het maken van fluorchemicaliën en nieuwe fluorhoudende materialen in defensie, luchtvaart, ruimtevaart, marine, automotive, chemie, olie, kernenergie, milieubescherming, communicatie, elektriciteit, elektrische apparaten en andere apparatuurproductie, instrumentatie, elektronische informatie, textiel, machines, farmaceutische producten, coatings, glasvezel, fotovoltaïsche energie, nucleaire materialen, speciaal rubber, koudemiddelproductie en hightech landbouwindustrieën Nieuwe en steeds belangrijkere toepassingen. In deze gebieden zijn nieuwe fluorhoudende materialen de eerste keus en onvervangbare testmaterialen, en het groeipercentage van de binnenlandse vraag is nu meer dan 10% per jaar.

Naast de originele polytetrafluorethyleenhars, polyvinylideenfluoridehars en polyvinylfluoridehars zijn ook nieuwe fluorhoudende materialen ontwikkeld, voornamelijk polyperfluorethyleenpropyleen (FEP) en polytetrafluorethyleen (PTFE). ), tetrafluorethyleen-perfluoralkoxyvinylethercopolymeer (PFA), ethyleen-tetrafluorethyleencopolymeer (ETFE), perfluoretherrubber (FFKM), perfluor-n-propylvinylether (PPVE) 2-Perfluorpropyltrifluorovinylether (PPVE-2). Onder hen is polytetrafluorethyleen (PTFE) het meest gebruikt in 5G.