PTFE-spuitpoeder voor slangen


PTFE Molding Powder voor Tubing


PTFE is de klassieke, originele en gouden standaard voor fluorpolymeerbuizen. PTFE was het 'wonder' fluorpolymeer uitgevonden in de jaren 1940 - een product oorspronkelijk zonder een markt en moeilijk te verwerken. De meeste andere materialen blijven PTFE gebruiken als referentie voor chemische resistentie.

De unieke eigenschappen van PTFE-buizen bestrijken een indrukwekkend bereik. Deze omvatten een hoge gebruikstemperatuur in vergelijking met andere polymeren, bijna universele chemische weerstand, uitstekende elektrische eigenschappen bij hoge spanning en hoge signaalfrequenties, antikleefkarakteristieken, bruikbaarheid bij extreem lage temperaturen (cryogene omstandigheden) en UV-bestendigheid. Mechanische sterkte en slijtvastheid zijn echter geen criteria waarvoor PTFE wordt aanbevolen, wat een reden is voor de ontwikkeling van PVDF-buizen, PFA-buizen en ETFE-buizen.

De hoge viscositeit van PTFE-buizen in de gel-toestand (het smelt niet echt) verhindert dat het conventioneel in extruders of spuitgieten wordt verwerkt. PTFE-buizen worden daarom droog gegoten of geëxtrudeerd in hydraulische extruders met (pasta-extrusie) of zonder (ram-extrusie) smeermiddelen. Plak extrusie van PTFE levert flexibele slangen. Het vindt echter plaats in een ladingsgewijze werkwijze en aldus zijn lange ononderbroken lengten beperkt tot de ladingsgewijze grootte, in tegenstelling tot de in de smelt verwerkbare fluorpolymeren PVDF, PFA en ETFE.