De eigenschappen van PTFE

De eigenschappen van PTFE


Warmte     PTFE behoudt zijn eigenschappen na blootstelling aan temperaturen boven de grens van bijna alle andere thermoplastische materialen en elastomeren. Afhankelijk van de vereisten voor eindgebruik is PTFE geschikt voor continu gebruik bij temperaturen tot 500 ° F. Het kan ook korte blootstelling aanhouden bij hogere temperaturen.

 

Vuurbestendigheid PTFE biedt buitengewone weerstand tegen hoge temperaturen en vlammen, omdat het een zeer hoog smeltpunt en zelfontbranding heeft

Temperatuur, evenals uitzonderlijke thermische degradatiedrempels. De vlamvoortplantingskarakteristieken van PTFE, zoals de mate van warmteafgifte en de rookontwikkeling, zijn zeer laag.

 

Wrijving en slijtage PTFE heeft een van de laagste wrijvingscoëfficiënten van elk vast materiaal. De weerstand tegen schuren is aanpasbaar aan veeleisende omgevingen door anorganische vulstoffen te gebruiken, zoals glasvezel, koolstof of grafiet.

 

Verontreiniging PTFE is chemisch zuiver en inert. Het bevat geen additieven zoals smeermiddelen, stabilisatoren, weekmakers of antioxidanten die procesvloeistoffen kunnen verontreinigen.

 

Adhesie / Release PTFE heeft een extreem lage oppervlakte-energie in de vaste toestand. Dit zorgt voor een uitstekend antikleef, niet-bevochtigend contactoppervlak. Omgekeerd, wanneer deze harsen zich in een gesmolten vorm bevinden, worden ze vloeistoffen met een lage oppervlaktespanning, ideaal voor smeltlijmen.

 

Service op lage temperatuur PTFE behoudt zijn uitstekende eigenschappen zelfs bij cryogene temperaturen. De slagvastheid van PTFE bij deze temperaturen overtreft die van de meeste andere polymeren.

 

corrosie   PTFE heeft een uitstekende chemische weerstand. Het zal de meest agressieve organische en anorganische chemicaliën, zuren en oplosmiddelen over een breed temperatuurbereik weerstaan.

 

Gebruiksduur PTFE vertoont een uitstekende retentie van eigenschappen na een lange tijdsperiode, zelfs bij verhoogde temperaturen en in de aanwezigheid van oliën, oplosmiddelen, UV-licht, oxidatiemiddelen en andere milieuagentia.

 

Lichtstabiliteit PTFE heeft een van de laagste brekingsindexen. Het verandert de visuele verschijning na blootstelling aan ultraviolet of infrarood licht niet.

 

diëlektrica PTFE heeft een opmerkelijke diëlektrische sterkte, lage diëlektrische constante en lage verliesfactoren

en hoge specifieke weerstand. PTFE overtreft het meeste materiaal in zijn niveau en stabiliteit van diëlektrische eigenschappen over een breed scala van omgevingscondities.

 

Biologische afbreekbaarheid PTFE is inert voor microbiologische en enzymatische aanvallen omdat het zuivere polymeer geen enkele voeding of porositeit voor deze groei oplevert.

 

Atmosferisch ouder worden PTFE wordt niet beïnvloed door ultraviolet en is resistent tegen oxidatie, verkleuring en verbrossing.

 

Vochtigheid PTFE is volledig bestand tegen hydrolyse. PTFE is een goede barrière voor waterpermeatie. Zijn typische eigenschappen en dimensionale stabiliteit blijven onveranderd, zelfs na lange perioden in water.