PTFE-dispersie voor niet-hechtende coating

PTFE-dispersie voor coating Antikleefpan

Polymerisatie van PTFE door de dispersiemethode leidt tot fijn poeder of een pasta-achtige substantie, wat meer bruikbaar is voor coatings en afwerkingen. TFE wordt geïntroduceerd in een met water gevulde reactor samen met de initiërende chemische stof. In plaats van krachtig te worden geschud, zoals in het suspensieproces, wordt de reactiekamer voorzichtig geschud. De PTFE vormt zich tot kleine kralen. Een deel van het water wordt verwijderd door te filteren of door chemicaliën toe te voegen waardoor de PTFE-korrels bezinken. Het resultaat is een melkachtige substantie genaamd PTFE-dispersie. Het kan worden gebruikt als een vloeistof, vooral in toepassingen zoals textielafwerkingen. Of het kan worden gedroogd tot een fijn poeder dat wordt gebruikt om metaal te coaten.

Nonstick cookware

Een van de meest voorkomende en zichtbare toepassingen van PTFE is het coaten van nonstick potten en pannen. De pan moet van aluminium of een aluminiumlegering zijn. Het oppervlak van de pan moet speciaal worden voorbereid om de PTFE te ontvangen. Eerst wordt de pan gewassen met afwasmiddel en gespoeld met water om alle vet te verwijderen. Vervolgens wordt de pan ondergedompeld in een warm bad met zoutzuur in een proces dat ets wordt genoemd. Ets maakt het oppervlak van het metaal ruw. Vervolgens wordt de pan gespoeld met water en opnieuw gedompeld in salpeterzuur. Uiteindelijk wordt het opnieuw gewassen met gedeïoniseerd water en grondig gedroogd.

Nu is de pan klaar voor coating met PTFE-dispersie. De vloeibare coating kan worden opgespoten of opgerold. De coating wordt meestal in meerdere lagen aangebracht en kan beginnen met een primer. De exacte samenstelling van de primer is een eigen geheim van de fabrikanten. Nadat de primer is aangebracht, wordt de pan gedurende enkele minuten gedroogd, meestal in een convectieoven. Daarna worden de volgende twee lagen aangebracht, zonder een droogperiode ertussen. Nadat alle coating is aangebracht, wordt de pan gedroogd in een oven en vervolgens gesinterd. Sinteren is de langzame verwarming die ook wordt gebruikt om de staaf af te werken. De oven heeft dus typisch twee zones. In de eerste zone wordt de pan langzaam verwarmd tot een temperatuur die het water in de coating verdampt. Nadat het water is verdampt, beweegt de pan naar een warmere zone, die de pan ongeveer vijf minuten lang op ongeveer 800 ° F (425 ° C) laat vallen . Dit gels de PTFE. Daarna mag de pan afkoelen. Na afkoeling is het klaar voor alle laatste montagestappen en verpakking en verzending.